I Solbakken afdeling 183-0 i Hadsund er Bytømreren i fuld gang med en omfattende badeværelsesrenovering af 86 boliger for Boligforeningen Lejerbo. Projektet, der strækker sig over 7-8 uger, har været en udfordring for beboerne, som samtidig skulle fortsætte med at bo i deres boliger. I starten var der en del bekymringer, men takket være en åben og tæt dialog med Bytømrerens byggeleder, Jesper Axel, har frygten hurtigt givet plads til glæde over de nye, moderne badeværelser.
Åben dialog skaber tryghed
To af de beboere, der netop har fået deres badeværelse renoveret, er ægteparret Ejvind Pedersen og Grethe Jensen. De var begge forberedte på, at projektet ville blive en udfordring, men valgte at møde det med en positiv indstilling.
“Vi vidste, at det ville blive svært at være uden badeværelse i 7 uger og have håndværkere på besøg flere gange dagligt. Men vi forsøgte at se det som en oplevelse, og det er faktisk gået meget bedre, end vi havde forventet. En stor del af forklaringen er den fremragende dialog med byggeledelsen. Byggelederen Jesper har været utrolig åben og imødekommende hver gang, vi havde spørgsmål. Vi har følt os hørt, både når vi havde ros og kritik,” fortæller Grethe Jensen.
Undervejs i renoveringen har Grethe ofte serveret kage og kaffe til håndværkerne som en gestus for deres hårde arbejde. En lille opmuntring, der også har været med til at skabe en positiv stemning i processen.
Nærværende beboermøder styrker tilliden
Ved projektets opstart blev det hurtigt tydeligt, at beboerne havde mange spørgsmål. For at imødekomme disse afholdt Jesper Axel regelmæssige beboermøder, hvor beboerne kunne få indsigt i materialer, arbejdsprocessen og stille spørgsmål direkte til byggeledelsen.
“Ved møderne havde beboerne mulighed for at se og røre ved de fliser, der skulle bruges, samt få en idé om, hvordan håndvaskene ville komme til at se ud. Vi forklarede også, hvorfor arbejdet ville tage den tid, det gjorde. Denne direkte dialog har virkelig hjulpet med at afklare bekymringer og styrke beboernes tillid til projektet,” forklarer Jesper Axel.
I samarbejde med ejendomsfunktionær Kenneth Nielsen og lokalinspektør Martin Thrysøe har Jesper skabt en nærværende og informativ proces, hvor beboerne har følt sig godt informeret og trygge ved renoveringen.
Tillid som fundament
Jesper Axel understreger, at en god dialog og samarbejde med bygherren er essentielt for at opbygge tillid. Når beboerne har tillid til boligforeningen, “låner” entreprenøren denne tillid, når de arbejder i beboernes hjem.
“Vi arbejder ikke kun med materialer og byggeri, men også med relationer. Det er vigtigt, at beboerne føler sig hørt og inddraget i processen, så de kan have tillid til det arbejde, der udføres. Det gør hele forskellen for, hvordan de oplever renoveringen,” siger Jesper.
Badeværelsesrenoveringen i Solbakken viser, hvordan gennemsigtig og respektfuld kommunikation kan være med til at skabe et vellykket resultat, hvor både beboere og håndværkere er tilfredse med processen og resultatet. Ved at skabe en åben og imødekommende dialog har man ikke bare renoveret badeværelserne, men også styrket fællesskabet og tilliden mellem beboere og håndværkere.