Projekt hjælper unge til forandring på Vejlby Vest

Humøret var højt, da en gruppe børn og unge fra Vejlby Vest mødtes i områdets B&U hus, der står for børn og unge huset, for at give det en makeover. Med renovering som omdrejningspunkt har konsortiet Frede Andersen og Bytømreren, sammen med malerfirmaet AROS, De Boligsociale Medarbejdere i Vejlby Vest samt Gadeplansmedarbejdere fra Aarhus Kommune etableret projektet ”Makeover af B&U huset”.

I et stærkt tværfagligt samarbejde skabte vi et rum/mødested for aktivering, involvering og inkludering af områdets børn og unge. De unge går hhv. i 6-9 klasse og er fra Ellevangsskolen og Lisbjergskolen. De bor alle i Vejlby Vest, og via skolen har de tilknytning til Gadeplansmedarbejderne fra Aarhus kommune, hvis formål er at hjælpe de unge til forandring.

Iført malerdragter, malerpensler og højt humør, deltog 15 unge fra Lisbjergskolen og Ellevangsskolen i projektet. Dagen gav for nogle en spirende drøm om at på sigt at blive maler eller tømrer.

I like to paint; I’ve tried it before at home with my parents. I also find
carpentry interesting. I worked as a handyman in Somalia. It may well be that I want to take an education as a carpenter one day”, Zakaria, beboer.