Entreprise:
Hovedentreprise

Bruttoareal:
100 m2 nybygning.
100 m2 ombygning/renovering i stuehus.

Udførelsesperiode:
Startdato: Juni 2020
Slutdato: April 2021

Bygherre:
Sejet Planteforædling

Rådgiver:
Ark.: GINNERUPARKITEKTER

Udtalelse

​”Vi har altid været utrolig glade for vores flotte, ældre og statelige bygninger fra 1947, så da vi gerne ville opføre en tilbygning, der skulle binde kontor, laboratorium og konferencebygning sammen, var opgaven ikke enkel.

Det var hverken enkelt for arkitekt eller for Bytømreren, som havde hovedentreprisen. Men nogle gange får en vanskelig opgave det bedste frem i folk, og vi må sige at resultatet taler for sig selv” – Birger Eriksen, adm. direktør i Sejet Planteforædling.


Til- og sammenbygning på Sejet Planteforædling

Til- og sammenbygning samt en mindre renovering af eksisterende bygninger på Sejet Planteforædling, på Nørremarksvej i Horsens.

Sagen omhandlede etablering af en mellembygning, der forbinder eksisterende kontorbygning, stuehus og laboratorium, i et nyt ankomstområde med reception.

I opførelsen af den nye indgang blev 3 x 9 meter store udhæng i højstyrkebeton, med en vægt på ca. 14 ton monteret, hvor udhængene er blevet understøttet tre steder. Opgaven krævede stor præcision under udførelse af arbejdet fra alle involverede parterer.

Med megen fokus på detaljer i udførelse af overflader med akustikpuds, natursten og aluminiumspartier, fik indgangen et moderne og minimalistisk udtryk.

I stuehuset er nye mødefaciliteter med sildebensgulve, akustiklofter og lydafskærmende foldedøre i glas/aluminium etableret. Kontorbygningen er blevet tilpasset med nye gulve og glasvægge.