GÅ TILBAGE

FAKTA OM BYGGERIET

 

  • Bygherre: Boligforeningen Århus Omegn
  • Hovedentreprenør: BYTØMREREN A/S​
  • Totalrådgiver: Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S
  • Arkitekt: P+P Arkitekter A/S​
  • Byggeår: 2014 – 2015
BOLIGFORENINGEN AARHUS OMEGN

BYTØMREREN er stolt over at være hovedentreprenør på Møllevangen

“​80 års ventetid er der på de 24 attraktive rækkehuse hos Boligforeningen Århus Omegn, som kaldes Møllevangen. Møllevangen er renoveret fra yderst til inderst og har undergået en total forvandling. BYTØMREREN har været hovedentreprenør på opgaven.”

Rækkehusene, Møllevangen var angrebet af fugt, og derfor blev der igangsat en større renovering. Århus Omegn ønskede ikke, at beboerne skulle bo i huse med dårligt indeklima. Det blev et tæt samarbejde imellem bygherre, beboere, totalrådgiver og BYTØMREREN, som hovedentreprenør.

Kompliceret renoveringssag

Der var så omfattende ønsker til ændringer i rækkehusene og fugt i vægge og gulve, så derfor valgte Århus Omegn at lave en totalrenovering. BYTØMREREN startede derfor med at nedbryde alt i husene så blot fundament, ydermure og spær stod tilbage.

BYTØMREREN varetog ny kloakering, vvs og el-arbejder, ventilation og isolering, opbygning af gulve, nye vægge herunder skillerumsvægge, nye lofter, vinduesmontage, nye individuelle køkkener og badeværelser samt nyt tag og ny facade. Dertil kom, at der blev lavet nye skure i terræn samt etableret haver, belægninger og indkørsler. Samlet set en ombygning på ca. 1.700 m2.​

Godt arbejde og tilfredse beboere

Der blev nedsat et byggeudvalg hvor flere beboere var repræsenteret. På den måde fik beboerne indflydelse på materialevalg og i dag er de yderst tilfredse med resultatet. De har nærmest fået nye rækkehuse, og udtrykket i husene er fuldstændig forandret og helt i overensstemmelse med individuelle ønsker fra beboerne. Henning Dalgaard, som er beboer udtaler: “Det kunne ikke være bedre; det er jo det rene luksus.”

Boligforeningen Århus Omegn glade for resultatet

Boligforeningen Århus Omegn er meget tilfredse med resultatet og har arbejdet tæt sammen med BYTØMREREN om at få byggesagen til at glide så smertefrit, som muligt for beboerne. I dag er der 80 års ventetid på rækkehusene i Møllevangen.​